شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که وبسایتهایی که روزانه با آنها سر و کار داریم چگونه بوجود آمدهاند؟ یا این سوال که Html چیست؟ و کاربرد Html در چه مواردی است؟ زبان Html یک زبان نشانه گذاری تحت وب است. با ما همراه باشید تا با تاریخچه Html آشنا شویم.
HTML مخفف Hyper Text Markup Language به معنای زبان نشانه گذاری ابرمتن است. HTML زبان برنامه نویسی نیست. همانطور که از کلمه Markup نیز برداشت میشود، زبان HTML برای نشانه گذاری مورد استفاده قرار میگیرد.
کاربرد HTML بر اساس استفاده از تگهاست و تگها نقش اساسی را در این بین ایفا میکنند. هر تگ وظیفه مشخصی را بر عهده دارد.
در سال ۱۹۸۹ تیمی با عنوان برنرزلی HTML را اختراع کرد. طی سالها این زبان همانند خیلی از اتفاق دیگر دچار یکسری تغییرات و دگرگونیهایی شد که تا به امروز هم ادامه داشته است.
قدم اول در طراحی وبسایتهای استاتیک استفاده از زبان HTML است. HTML در واقع آن اسکلت و آن پایه و اساس اصلی یک صفحه وب را تشکیل میدهد. زبانهای برنامه نویسی دیگر مثل Css ،Java Script و.. در ادامه کار و برای تکمیل آن مورد استفاده قرار میگیرند.
نسخههای مختلفی از این زبان ارائه شده است که در ادامه آنها را مورد بررسی قرار میدهیم :
اولین نسخه از HTML که ارائه شد HTML 1.0 بود که امکانات آن بسیار ابتدایی بود. این نسخه در سال ۱۹۹۱ به بازار آمد.
نسخه دومی که بعد از HTML 1.0 معرفی شد، HTML 2.0 بود که در سال ۱۹۹۵ به بازار آمد. در این نسخه چندین امکان جدید به HTML قبلی اضافه شد و آن را تکمیل تر نمود .
این نسخه در سال ۱۹۹۷ به همراه زبان برنامه نویسی Css معرفی شد. همراه شدن Css در کنار HTML باعث بوجود آمدن تحول عظیمی در دنیای طراحی وب شد که تا به امروز هم آنها مورد استفاده قرار میگیرند.
در سال ۱۹۹۹ این نسخه جهت بهبود برخی از مشکلاتی که در نسخه قبلی وجود داشت ارائه شد. HTML 4.0.1 پیشرفت فوق العاده زیادی نسبت به نسخه ارائه شده قبلی داشت و امکانات و ویژگیهای جدیدی را به تاریخچه HTML اضافه نمود.
قرن بیستم بود که نسخه XHTML ارائه شد. XHTML همان HTML است که با شباهت به XML طراحی شده. قوانین XHTML دقیق تر از HTML است.
جدیدترین و بروزترین نسخه از این زبان HTML 5 است. عناصر جدیدی در این نسخه اضافه شدند و هدف از آن کارایی و راحتی بیشتر برای طراحان وب بود.
اگر یک ساختمان را در نظر بگیریم، آن ساختمان از بخشهای مختلفی تشکیل شده است. زبان HTML شبیه به اسکلتهای این ساختمان میماند. به بیان ساده تر یک زبان پایه برای طراحی سایت است. برای آنکه یک مرورگر بتواند تمام کدهای موجود در یک صفحه را نمایش دهد، باید این کدها به زبان HTML نوشته شده باشند.برای قرار دادن هر عنصر در صفحه وب از HTML استفاده میشود و این المانها توسط تگها مشخص میگردند.
برای مثال یک متن را در نظر بگیرید؛ متنی که با استفاده از این زبان قرار میگیرد، شکل و رنگ و استایل خاصی ندارد و بیشتر موقعیت آن با این زبان مشخص میگردد. برای سایر موارد از زبانهای برنامه نویسی دیگر مانند (Css,Java Script) استفاده میشود.
HTML یک زبان نشانه گذاری ابر متنی است. اساس کار HTML بکارگیری تگهاست و هر تگ یک کار بخصوصی را انجام میدهد. یادگیری این زبان کار سادهای است و اگر علاقمند به طراحی سایت هستید، اولین قدمی که میتوانید بردارید فراگیری زبان HTML است.